Tuesday, July 8, 2014

Najbolje rukavice za vežbanje su...?

Nijedne! Bilo da su pitanju jeftiniji modeli (obično od 500din pa nadalje) ili skuplje varijante, rok trajanja im je neverovatno kratak, kvalitet nikakav i posle svega par meseci vežbanja u teretani ili drugde su zrele za kontejner. 
Šta možete koristiti kao dobre, a jeftine varijante?

Zavoji

Običan zavoj od 5m košta oko 150din u svakoj apoteci - zavoji su jeftini, izdržljivi, mogu se prati i služiti vam dugo. Jedina mana je što se izgubi nešto vremena kako bi ih odmotali/zamotali sa ruku.



Praktični saveti: Nemojte previše zatezati zavoj prilikom zamotavanja jer će stezati ruku i smetati vam tokom vežbanja. Elastični zavoji nemaju ovaj problem, ali su i skoro duplo skuplji. Kraj zavoja isecite u dve tračice kako bi mogli da ga vežete na kraju.


                                                           To otprilike izgleda ovako


Sunđeri

Možda i najbolja varijanta. Sunđeri su izdržljivi, praktični i udobni za šake. Koštaju 0din, a možete ih dobiti u tapetarskim radnjama ili radionicama koje se bave izradom nameštaja - zamolite majstore da vam daju parčad koja odgovaraju dužini vaših šaka, a ako su većih dimenzija možete ih oblikovati makazama po želji.


Sunđeri spremni za vežbanje


Koju god varijantu odaberete, vaše ruke će biti dobro zaštićene od nezgodnih žuljeva.
Čitamo se!

P.S. Zavoje možete koristiti i za učvršćivanje stopala, kolena i sl.

No comments:

Post a Comment